Театар фест “Петар Кочић” добио европску ознаку квалитета

Срна
Театар фест “Петар Кочић” добио европску ознаку квалитета

Бањалука - Театар фест “Петар Кочић” добио је од Удружења европских фестивала ознаку EFFE /Europe for Festivals, Festivals for Europe - EFFE/, што је потврда његовог регионалног и европског квалитета и престижа, саопштено је данас из Народног позоришта Републике Српске.

У допису који је генерални секретар Удружења европских фестивала Кетрин Девентер упутила Народном позоришту Републике Српске наведено је да Театар фест испуњава захтјеве за EFFE ознаку и да је сада у конкуренцији за EFFE награде.

“Међународни EFFE жири ће одлучити о наградама до септембра 2019. године. Ужи избор добитника биће објављен у јулу 2019. године”, навела је она. Национални театар Српске ће ознаку EFFE моћи да носи у сезони 2019/20 година и користи је у комуникацији, као и да учествује у EFFE сусретима у Лисабону 15. и 16. априла 2019. и 2020. године у оквиру годишњег самита умјетничких фестивала у организацији Удружења европских фестивала.

Народно позориште Српске добиће и посебан простор на интернет платформи “festivalfinder.eu”, биће дио EFFE-ове међународне промотивне кампање, конференција за штампу и националних церемонија EFFE ознаке, а имаће приступ међународној мрежи и добијати интерне билтене. EFFE је иницијатива Удружења европских фестивала коју су подржали Европске комисије и Европски парламент.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана