Тамбураши засијали на Шпанцир фесту, министар Комић оставио публику без текста

Александра Маџар
Тамбураши засијали на Шпанцир фесту, министар Комић оставио публику без текста

Вараждин - Градски тамбурашки оркестар Бањалука завршио је љетну серију наступа на музичким фестивалима спектакуларним наступом на "Шпанцир фесту" у Вараждину.

Бројна публика на Капуцинском тргу је у неколико наврата бурним аплаузима позивала оркестар на бис.

Међутим, како се дешавања на "Шпанцир фесту" одвијају истовремено на неколико позорница у старом градском језгру Вараждина, многи су били ускраћени да присуствују наступу бањалучких тамбураша, који су одушевили присутну публику.

Другу годину заредом се у оквиру овог престижног музичког фестивала, који окупља звучна имена екс-ју естраде, одржавају вечери традиционалног стваралаштва на централној бини Капуцинског трга у Вараждину, у организацији Центра традицијске културе.

Тамбураши из Бањалуке наступили су одмах након концерта Влатка Стефановског и Мирослава Тадића.

Пред неколико хиљада гледалаца тамбураши су, под диригентском палицом Златана Мирића, изводили нумеру за нумером, које је пратила бурна реакција присутне публике.

- Солисти Градског тамбурашког оркестра Анкица Зрилић, Александра Радовић, Ања Милутиновић, Мариа Ставропоулос, Ђорђе Чивчић и солиста на саксофону и кларинету Борис Дукић су својим интерпретацијама једноставно одушевили вараждинску публику - подијелио је утиске директор бањалучког тамбурашког оркестра Споменко Гузијан.

Након великог успјеха на Нишвилу, највећем џез фестивалу југоисточне Европе, Градски тамбурашки оркестар је наступом на "Шпанцир фесту" и изведеним програмом отворио ново поглавље у историји тамбурашке музике, показујући да се на тамбури, која спада у традиционалне музичке инструменте Балкана, могу веома добро интерпретирати и дјела савремене музике свих жанрова.

Комић

Посебно одушевљење, како је рекао, изазвао је наступ министра науке и технологије у Влади Републике Српске Јасмина Комића, који је поред вокалног извођења Синатриног глобалног хита "My Way", уз пратњу тамбураша на гитари одсвирао Сантанин "Moon Flower ".

- Комплетан програм који је изведен у Вараждину био је атипичан за тамбурашку музику и састојао се од џез композиција и дјела свјетске и поп музике - рекао је диригент Златан Мирић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана