“Свет илустрације” у графикама

Александра Рајковић
“Свет илустрације” у графикама

БAЊAЛУКA - Изложба радова о теми “Свет илустрације” студената и професора факултета Дигиталних уметности универзитета Метрополитен од четвртка краси мали изложбени салон Банског двора Културног центра.

Поставку је званично отворио министар цивилних послова БиХ Средоје Новић.

- Култура, спорт и наука су три области које снажно могу да представљају једну земљу, њене ауторе и остварења. Све је данас релативно осим културе и културног насљеђа који остају трајно - рекао је Новић.   

Ректор Универзитета Метрополитен проф. др Драган Домазет казао је да су недавно потписали споразум о сарадњи са Бањалука колеџом и да је ова изложба резултат те сарадње.

- Пошто дела најбоље говоре, одлучили смо да се при првом доласку представимо радовима наших студената. Изложени су врло различити радови студената и професора из њиховог стваралачког опуса, у оквиру графичког дизајна - нагласио је Домазет.

Он је додао се стваралаштво студената и професора овог универзитета може погледати и на виртуелној изложби.   

Директор Бањалука колеџа Ненад Новаковић истакао је да студенти и професори ову изложбу дарују Бањалуци.

- На овај начин желимо да покажемо да сарадња између Републике Српске и Србије заиста постоји у практичном смислу. Сви љубитељи умјетности могу да погледају изложбу до 22. маја - каже Новаковић. 

У малом изложбеном салону Банског двора Културног центра посјетиоци могу да погледају занимљив стваралачки опус београдских студената, као и професора Неде Тодоровић, Весне Павловић, Бориса Кузмановића, Милана Милетина, Марине Илић и Петра Стаменковића.

Упечатљива форма

- Улазећи у област илустрације веома широко, ван садржаја књиге, тј. текста, она постаје самостална, самовидљива, визуелно упечатљива ликовна форма - написао је професор Борис Кузмановић у каталогу изложбе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана