Свечана премијера филма Монтевидео, видимо се у Бањалуци

Агенције
Свечана премијера филма Монтевидео, видимо се у Бањалуци

Бањалука - У Концертној дворани Културног центра Бански двор у Бањалуци вечерас је одржана свечана премијера филма "Монтевидео, видимо се", режисера Драгана Бјелогрлића.

Свечаној премијери филма присуствовали су предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник Народне скупштине Српске Игор Радојичић са супругама, владика захумско-херцеговачки и приморски Григорије, градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић, културни и јавни радници града и бројни грађани.

Глумац Милош Биковић, који у филму глуми Тиркета, рекао је вечерас новинарима у Бањалуци пред почетак премијере да је други дио филма бољи и раскошнији од првог, што потврђују прве реакције око 100.000 гледалаца за мање од десет дана.

Глумац Иван Зекић, који у филму глуми Ивицу Бека, рекао је новинарима да други дио филма не представља пуки наставак прве приче, већ да гледаоци могу да се радују потпуно новој причи.

"Реч је о потпуно засебној причи која има своје вредности и то не само фудбал и светско првенство, већ нешто што се увлачи у тим, а то је појава професионализма и фудбала који се игра за новац", навео је Зекић.

Представник продуцентске куће "Интермедиа нетворк" Александар Радошевић изјавио је новинарима у Бањалуци да је овај филм сниман на више локација ван Србије, што није уобичајено за српски филм, истичући да су то били највећи изазови.

"Други дио филма је кренуо фантастично, јер га је за шест дана гледало око 90.000 гледалаца и мислим да се у том смислу филм исплатио, као и по томе јер је јако пуно дјеце и младих добило неке нове идоле који промовишу вриједности овог филма - фудбал, другарство и љубав", закључио је Радошевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана