Sutra počinju 10. Dani pozorišta

Srna
Sutra počinju 10. Dani pozorišta

Mrkonjić Grad - U Mrkonjić Gradu sutra počinju 10. Dani pozorišta tokom kojih će biti odigrane raznovrsne predstave, počevši od lakih komedija do istorijskih drama, rekla je na današnjoj konferenciji za novinare selektor festivala Dubravka Nikolić.

Ona je dodala da će Dane pozorišta sutra naveče svečano otvoriti glumac, pisac i režiser Radoslav Milenković, nakon čega će u čast festivala zajedno sa glumicama Tatjanom Kecman i Milenom Pavlović odigrati predstavu “Sirena i Viktorija”.


Nikolićeva je napomenula da će na desetim mrkonjićkim Danima pozorišta biti odigrane predstave “Ostajte” u izvođenju studenata Nezavisnog univerziteta Banjaluka, “Vila Sašino” pozorišta “Masuka” iz Velike Plane, “Preljubnici” Kulturnog centra “Radoje Domanović” iz Rače i “Mirovna misija” pozorišta iz Bijelog Polja.

“Ovogodišnji festival ima samo amatersku selekciju. Publika će ocjenjivati predstave i jedina je nagrada publike koja će biti dodijeljena u nedjelju, 12. avgusta, kada se završava festival”, rekla je Nikolićeva.

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić ističe da Dani pozorišta imaju tradiciju i posebno mjesto na društvenoj sceni zahvaljujući individualnom zalaganju i naporima uprave pozorišta.

“Vjerujem u izbor selektora festivala i vjerujem da će publika pronaći za sebe predstavu shodno svom senzibiltetu”, izjavila je Aničićeva.

U subotu, 11. avgusta, u pratećem programu festivala profesor Ljiljana Čekić će održati predavanje o temi “Osnivanje Narodnog pozorišta Vrbaske banovine i njegov uticaj na život banovine”.

Organizatori manifestacije su mrkonjićko Gradsko pozorište i Kulturno- sportski centar “Petar Kočić”, a pokrovitelj je opština Mrkonjić Grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana