Studentsko pozorište gostuje u Moskvi

Srna
Studentsko pozorište gostuje u Moskvi

Banjaluka - Banjalučko studentsko pozorište učestvuje na 13. kongresu međunarodne pozorišne asocijacije AITU koji se održava u Moskvi od 20. do 24. avgusta.

Na kongresu, koji traje pet dana, biće multimedijski prezentovano 75 izvještaja o pozorišnim festivalima širom svijeta, a o festivalu “Kestenburg” izvještaj će podnijeti i izlagati direktorica BSP-a Bojana Tomašević.

Manifestaciji će prisustvovati 150 predstavnika iz više od 30 zemalja. Kongres uključuje i naučni program, te održavanje međunarodne konferencije “Pozorište i univerzitet u 21. vijeku”, kao i seminara i predavanja. Na taj način ovaj skup u Moskvi okupiće vodeće teoretičare pozorišta iz Italije, Njemačke, Turske, Velike Britanije, SAD, Slovačke, Argentine, Francuske, Singapura, Meksika i Ekvadora.

U okviru kongresa biće održana i glavna skupština, na kojoj će biti izabran novi predsjednik AITU i predstavnici Izvršnog odbora. Prateći program kongresa sastoji se od nastupa neverbalnog pozorišta, dokumentarnih i klasičnih produkcija iz Rusije, Letonije, Bjelorusije, Filipina i Bugarske.

Predstave će biti igrane u pozorištu “Most”, pozorišnom centru “Višnjik” i u poslovno-kulturnom centru Ambasade Bjelorusije u Ruskoj Federaciji.

Kongres organizuje moskovsko pozorište “Most”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana