Студентско позориште гостује у Москви

Срна
Студентско позориште гостује у Москви

Бањалука - Бањалучко студентско позориште учествује на 13. конгресу међународне позоришне асоцијације АИТУ који се одржава у Москви од 20. до 24. августа.

На конгресу, који траје пет дана, биће мултимедијски презентовано 75 извјештаја о позоришним фестивалима широм свијета, а о фестивалу “Кестенбург” извјештај ће поднијети и излагати директорица БСП-а Бојана Томашевић.

Манифестацији ће присуствовати 150 представника из више од 30 земаља. Конгрес укључује и научни програм, те одржавање међународне конференције “Позориште и универзитет у 21. вијеку”, као и семинара и предавања. На тај начин овај скуп у Москви окупиће водеће теоретичаре позоришта из Италије, Њемачке, Турске, Велике Британије, САД, Словачке, Аргентине, Француске, Сингапура, Мексика и Еквадора.

У оквиру конгреса биће одржана и главна скупштина, на којој ће бити изабран нови предсједник АИТУ и представници Извршног одбора. Пратећи програм конгреса састоји се од наступа невербалног позоришта, документарних и класичних продукција из Русије, Летоније, Бјелорусије, Филипина и Бугарске.

Представе ће бити игране у позоришту “Мост”, позоришном центру “Вишњик” и у пословно-културном центру Амбасаде Бјелорусије у Руској Федерацији.

Конгрес организује московско позориште “Мост”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана