Stend-ap komedijom “Veče sa Dinjom” zatvoren festival za mlade u Bijeljini

Srna
Stend-ap komedijom “Veče sa Dinjom” zatvoren festival za mlade u Bijeljini

Bijeljina - Stend-ap komedijom “Veče sa Dinjom” Sandre Silađev u Bijeljini je završen četvrti festival za mlade “ProtfesT”, koji je organizovalo Udruženja građana “Ubuntu”.

Za četiri dana festivala, od 11. do 14. oktobra, ljubitelji umjetnosti imali su priliku da vide nekoliko pozorišnih predstava, promocija knjiga i koncertnih svirki.


U “Jelen” pabu nastupali su di-džej “Spiker Hampin”, “Sids” i “Blek rum” iz Hrvatske, kao i “Papaver kazins” iz Mađarske.

Nastupili su i bendovi “Pasd” iz Mađarske, “G.R.I.M.M” iz BiH i “Lav hanters” iz Srbije, glumac Sergej Trifunović koji je puštao muziku, kao i “Babaduh” i “Harlekin” iz Srbije, kao i “Hejz en eš” iz Makedonije.

Menadžer Grada Bijeljina Miloš Stevanović rekao je sinoć pred zatvaranje festivala da je Grad ponosan što se već četiri godine održava “Protfest” i najavio da će za takve manifestacije od sljedeće godine biti izdvojena veća finansijska sredstva.

Stevanović je najavio da će Grad od sljedeće budžetske godine izdvojiti sredstva i podržati rad novoosnovanog Gradskog pozorišta “Semberija”.

“Nastojaćemo da, u saradnji sa direktorom pozorišta Ivanom Petrovićem, dovedemo i značajnija imena srpske kulturne scene”, rekao je gradski menadžer.

Član Organizacinog tima festivala “Protfest” Mirna Jovanović istakla je da je organizator zadovoljan tokom i posjetom publike, ističući da su svirke bile posjećenije.

“Ipak, očekujemo da ćemo do sljedećeg žProtfestaž obezbijediti i više različitih sadržaja, da ćemo finansijski biti podržani, što nam je, inače, svake godine veliki problem, ali mi uspjevamo zahvaljujući mladim ljudima, koji uz nas nekoliko volontiraju”, rekla je ona.

Direktor bijeljinskog Pozorišta Ivan Petrović istakao je da je muzika na
“Protfestu” bila kvalitetna, a cilj festivala i jeste promovisanje pravih vrijednosti.

On je istakao daje zadovoljan kako je protekao ovogodišnji “Protfest” i da, upravo zbog dobre saradnje sa sponzorima, očekuje da će i sljedeće godine biti organizovan.

Petrović je zahvalio i Gradu Bijeljina i Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske na podršci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana