Spoj gitare i klavira na poklon publici u Jevrejskom kulturnom centru Aria Livne

A. M.
Spoj gitare i klavira na poklon publici u Jevrejskom kulturnom centru Aria Livne

Banjaluka - Kolega Aleksandar Jokić će se predstaviti kompozicijama za solo gitaru, a ja izvodim koncert za gitaru uz pratnju klavira, korepetitor je Sonja Bobrek-Savić. Kombinacija klavira i gitare nije toliko česta, pa samim tim mislim da bi možda moglo biti interesantno publici da čuje nešto malo drugačije.

Ovim riječima studentkinja četvrte godine Akademije umjetnosti Banjaluka, katedra gitara Mila Stojnić najavila je koncert koji će biti održan u subotu, 26. novembra, u 19 časova u Jevrejskom centru "Aria Livne".

Na programu su, dodaje Stojnićeva djela Baha, Đulijanija i Domenikonija.

Prije nekoliko dana, ovi muzičari održali su uspješan koncert pred mnogobrojnom publike.

- Nema ljepšeg osjećaja od toga kada izađete na scenu, a sala je puna. Proradi adrenalin, a i mi sami u tom trenutku dobijemo još veću želju da približimo program publici što je više moguće i da osjete naše emocije kroz muziku. To je i bio slučaj sa ovim koncertom - naglasila je Stojnićeva i objasnila da je za studente svaki koncert jedna stepenica više i jedno novo iskustvo, u kojem saznaju nešto novo o sebi i grade svoju muzičku ličnost.

Pored toga, smatra ona, što studenti sami treba da rade na motivaciji i još više istražuju svoje mogućnosti, nevjerovatna je stvar koliko zapravo profesori imaju veliku ulogu u svemu tome.

- Oni su ti koji nam doslovno otvaraju oči, a svaki novi čas sa njima znači novu informaciju - kazala je Stojnićeva koja studira u klasi profesorice Nataše Jokić, dok je Aleksandar Jokić u klasi Zorana Krajišnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana