„Сњешково“ отворило капије, јунаци бајки чекају малишане

„Сњешково“ отворило капије, јунаци бајки чекају малишане 18.12.2017 08:02 | Александра Глишић

Бањалука - Културно-забавна манифестација „Сњешково“ отворена је јуче испред Дјечијег позоришта Републике Српске у Бањалуци, што је развеселило бројне малишане који су добили прилику да се сретну са јунацима омиљених бајки и цртаних филмова.

Испред позоришта су прошетали Сњешко Бијелић, Ивица и Марица, као и Дједа Мраз и Свети Никола, па дјечијој радости није било краја.

Манифестацију је званично отворила премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић, која је истакла да је Дјечије позориште РС  једна од најважнијих институција културе Републике Српске.

- Задовољна сам што Влада има прилику да заједно са овом институцијом, и заједно са дјецом, а исто тако и родитељима уприличи један овакав догађај. Ми за Дјечије позориште РС издвајамо милион марака годишње и то инвестирање је апсолутно оправдано. Инвестирали смо и милион и по марака да би се извршила санација и прилагођавање просторија како би ова установа и у будућности могла да функционише - рекла је Цвијановићева.

Директор Дјечијег позоришта РС Предраг Бјелошевић није крио задовољство због чињенице да ово позориште четврти пут организује „Сњешково“, које има и хуманитарни карактер.

  • Желимо да родитељи дођу са својом дјецом да се друже до 29, односно 30. децембра од 12 до 20 часова. Сваки дан биће приређене радионице, сликарске, радионице плеса и музике. Овдје ће бити личности из јавног и културног живота и читаће бајке најмлађима. За све то вријеме ту ће бити Сњешко, који ће разговарати са дјецом, читати им пјесмице, а такође и Свети Никола и Дједа Мраз. Ту је и музеј позоришних лутака гдје дјеца препознају своје јунаке и ја се надам да ће уживати - казао је Бјелошевић, истичући да „Сњешково“ од прве године има подршку Владе Републике Српске.

Улаз бесплатан, слаткиши на поклон

Улаз на „Сњешково“ је бесплатан. Сви малишани који посјете ову манифестацију добиће на поклон слаткиш - дар покровитеља - Владе Републике Српске. Компанија „м:тел“ је пријатељ „Сњешкова“. Манифестација је хуманитарног карактера, а прикупљена средства и поклони биће донирани Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица