Смијешна страна брака под свјетлима театра већ девет година

Александра Глишић
Смијешна страна брака под свјетлима театра већ девет година

Бањалука - "Како убити супругу и зашто" назив је представе коју је по тексту Антонија Амурија режирао Жељко Стјепановић, а ова представа већ девет година попут магнета привлачи публику у бањалучко Градско позориште "Јазавац".

Глумачки дуо представе чине Марина Воденичар и Марио Лукајић, а сви који су их гледали бар једном увјерили су се да су добро савладали задатке. "Маштовити" прикази убиства брачног друга или могући начини како их се ријешити, само су издувни вентил за многе животне, свакодневне и обичне ситуације које су окосница овог комада.

- Успех сваке представе се огледа у дуговечности, која зависи од публике, то јест од њеног интересовања за њу. "Како убити супругу и зашто" на наше велико задовољство пуни салу и после толико времена, на шта сам изузетно поносна - каже Марина Воденичар.

Ова београдска глумица сваки пут са широким осмијехом пакује кофере за Бањалуку.

- Волим да играм ову представу и у њој уживам, и то је уједно и оно што ме највише веже за њу, та радост игре која је драгоцена за сваког глумца - открива глумица.

Иако комад говори о ритму савременог живота и пословним обавезама које оптерећују супружнике док незадовољство расте, ипак има ведру страну.

На дуговјечност ове приче поносна је и глумица Драгана Марић, која је један од оснивача "Јазавца". 

- Као најстарија представа ГПЈ "Супруга" се задржала на репертоару вољом глумаца, али и публике, која увијек показује велико интересовање. Осим тога, драго ми је да се моја пријатељица Марина Воденичар, једини сарадник ГПЈ из Србије, без обзира на обавезе, увијек одазове позиву и већ девет година с радошћу и успјехом долази да игра - истиче Марићева, која се нада да ће још дуго година ова представа живјети на сцени "Јазавца".

Хумор

- Допадљиво и духовито, са задивљујућим познавањем и дубоким разумијевањем ћуди женског свијета, аутор кроз свакодневне призоре износи пред читаоца сјајно осликану галерију супруга, продирући у срж њихове хировите нарави - описали су критичари дјело "Како убити супругу и зашто" Антонија Амурија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана