Слике и фолклор - руку под руку у Музеју Херцеговине

Р. Ми.
Слике и фолклор - руку под руку у Музеју Херцеговине

Требиње - У оквиру “Требињског културног љета” у Музеју Херцеговине синоћ је отворена трећа Међународна ликовна колонија “Коло 2018”, чији су организатори ова установа и Удружење ликовних умјетника источне Херцеговине “Милорад Ћоровић”, а покровитељ град Требиње.

Ентеријер Музеја Херцеговине до 17. јуна биће мјесто креативног сусрета ликовних умјетника, њих 24 из 11 земаља свијета, али и својеврсни фестивал умјетности јер посјетиоце сваке вечери чека и разноврстан пратећи програм - од ликовних изложби, преко радионица за дјецу са посебним потребама и промоција књига, до концерата.

Директорица Музеја Херцеговине Ивана Грујић каже да Музеј Херцеговине, управо захваљујући колонији, у овим данима неће бити само институција која чува и презентује умјетничке и друге експонате, већ постаје и мјесто стварања умјетничких дјела, која ће најпослије као поклон умјетника Требиња остати установи, у збирци посвећеној савременој ликовној умјетности.

- Ових шест дана музеј ће бити својеврсни атеље, па ће и посјетиоци наше установе имати прилику да непосредно посматрају како настају умјетничка дјела. Инострани умјетници донијеће нешто своје, а опет, ствараће овдје дјела инспирисана Херцеговином, каменом и предметима из овдашње културно-историјске баштине који су изложени у нашем музеју - истакла је Грујићева.

Ове године на колонију су пристигли умјетници из Јужне Кореје, Русије, Њемачке, Норвешке, Турске и Албаније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана