Slađana Zrnić o radu na predstavi Malo blago: Život i ljubav kroz oči tri žene

Aleksandra Madžar
Slađana Zrnić o radu na predstavi Malo blago: Život i ljubav kroz oči tri žene

Banjaluka - Septembar je i ove godine istetovirao ulice bojama jeseni, poklonio nam prijatne sunčane dane i nešto hladnije večeri, idealne za odlazak u teatar.

Publika se vratila u pozorišne sale, sezona je počela, a nova sezona donosi i nove komade. Prije nekoliko dana i u Gradskom pozorištu "Jazavac" počele su probe za komad "Malo blago" po tekstu Elen Marfi i u režiji Slađane Kilibarda iz Hrvatske, čijom će premijerom u oktobru biti otvoren Međunarodni festival mladog glumca "Zaplet 08".

O radnji predstave pričala je glumica Slađana Zrnić, koja će po ko zna koji put na daskama teatra pokazati svoje glumačko umijeće. Scenu će dijeliti sa koleginicama Natašom Ivančević i Belindom Božičković.

- Komad govori o tri žene različitih generacija - baki, majci i kćerki. Odiše duhovitošću, ljubavlju sa jedne strane i frustracijama i ličnim malim dramama sa druge. Rekla bih da je ovo savremeni komad prenesen u Banjaluku, gdje će publika imati mogućnost da se urnebesno smije i plače - kazala je Zrnićeva i objasnila da rediteljka Kilibarda često režira u Srbiji, ali da je ovo njen prvi angažman u Banjaluci.

U "Malom blagu" gledaćemo je u ulozi Lane, majke jedne devetnaestogodišnjakinje.

- Ona je žena koja živi bez muškarca i pokušava da se sabere i ne poludi od obaveza i odgovornosti. Ide kod psihoterapeuta i na časove salse kako bi sebi pomogla. Tipična žena ovog vremena. Umorna, frustirana, a puna ljubavi koju ne može da probudi - kazala je Zrnićeva.

Srećna što je i ove godine dio "Zapleta", ističe da je to jedan od rijetkih festivala krojenih za mladog glumca.

- Odličan festival kojem se uvijek iznova radujemo. Očekujem dobre predstave i dobru zabavu - dodaje ona.

Kultura nasušna potreba

Kao neko ko iza sebe ima bogato pozorišno iskustvo, Slađana Zrnić smatra da je publika vrlo komplikovana kategorija.

- Publika koja posjećuje naša pozorišta je divna i dobronamjerna, ali je, nažalost, ima malo. Uvijek viđamo isti broj ljudi, entuzijasta i naravno da nas oni motivišu, ali to nije dovoljno. Nikako da se napravi neka strategija u obrazovnom sistemu u kojem će djecu učiti da su koncerti, muzeji, biblioteke, pozorišta danas nasušna potreba. Negdje je zapelo... Pozdravljam svakoga ko uđe u pozorište, jer znam da kad jednom uđe, ponovo će se vratiti - naglasila je Zrnićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana