Слађана Зрнић о раду на представи Мало благо: Живот и љубав кроз очи три жене

Александра Маџар
Слађана Зрнић о раду на представи Мало благо: Живот и љубав кроз очи три жене

Бањалука - Септембар је и ове године истетовирао улице бојама јесени, поклонио нам пријатне сунчане дане и нешто хладније вечери, идеалне за одлазак у театар.

Публика се вратила у позоришне сале, сезона је почела, а нова сезона доноси и нове комаде. Прије неколико дана и у Градском позоришту "Јазавац" почеле су пробе за комад "Мало благо" по тексту Елен Марфи и у режији Слађане Килибарда из Хрватске, чијом ће премијером у октобру бити отворен Међународни фестивал младог глумца "Заплет 08".

О радњи представе причала је глумица Слађана Зрнић, која ће по ко зна који пут на даскама театра показати своје глумачко умијеће. Сцену ће дијелити са колегиницама Наташом Иванчевић и Белиндом Божичковић.

- Комад говори о три жене различитих генерација - баки, мајци и кћерки. Одише духовитошћу, љубављу са једне стране и фрустрацијама и личним малим драмама са друге. Рекла бих да је ово савремени комад пренесен у Бањалуку, гдје ће публика имати могућност да се урнебесно смије и плаче - казала је Зрнићева и објаснила да редитељка Килибарда често режира у Србији, али да је ово њен први ангажман у Бањалуци.

У "Малом благу" гледаћемо је у улози Лане, мајке једне деветнаестогодишњакиње.

- Она је жена која живи без мушкарца и покушава да се сабере и не полуди од обавеза и одговорности. Иде код психотерапеута и на часове салсе како би себи помогла. Типична жена овог времена. Уморна, фрустирана, а пуна љубави коју не може да пробуди - казала је Зрнићева.

Срећна што је и ове године дио "Заплета", истиче да је то један од ријетких фестивала кројених за младог глумца.

- Одличан фестивал којем се увијек изнова радујемо. Очекујем добре представе и добру забаву - додаје она.

Култура насушна потреба

Као неко ко иза себе има богато позоришно искуство, Слађана Зрнић сматра да је публика врло компликована категорија.

- Публика која посјећује наша позоришта је дивна и добронамјерна, али је, нажалост, има мало. Увијек виђамо исти број људи, ентузијаста и наравно да нас они мотивишу, али то није довољно. Никако да се направи нека стратегија у образовном систему у којем ће дјецу учити да су концерти, музеји, библиотеке, позоришта данас насушна потреба. Негдје је запело... Поздрављам свакога ко уђе у позориште, јер знам да кад једном уђе, поново ће се вратити - нагласила је Зрнићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана