Слађана Зрнић о награди на Данима комедије у Бијељини: Улога Лане ми је помогла да процвјетам на сцени

Наташа Лазукић
Слађана Зрнић о награди на Данима комедије у Бијељини: Улога Лане ми је помогла да процвјетам на сцени

Бањалука - Вишеструко награђивана и позната бањалучка глумица Слађана Зрнић се са завршеног фестивал "Дани комедије" у Бијељини у Бањалуку вратила са наградом за најбољу глумицу за улогу Лане у вишенаграђиваној представи Градског позоришта "Јазавац", "Мало благо"

- Карактеристично је што је фестивал комедије у питању, а ја сам некако увијек страховала од тога да играм у комедији јер мислим да је то јако тешко и заиста као глумац мораш да се докажеш у комедији. Пресрећна сам због тих награда јер су потврдиле моју тежњу да се овим послом бавим на прави начин, да будем упорна, храбра и да вјерујем у себе. Те награде су ми дошле у право вријеме на правом мјесту - казала је Зрнићева.

Улога Лане јој је једна од најдражих улога које је одиграла  у досадашњој каријери, а представа има одређену форму стендапа гдје се обраћа директно публици.

- Ова улога ми је помогла да се заиста ослободим и процвјетам на сцени, а све проблеме које она има на сцени су заправо и неки моји проблеми. Значи, потпуно сам огољена на сцени, тако да значајна ми је ова улога -  рекла је Зрнићева.

Доста мушкараца долази да погледа представу, али и жене се врло лако препознају у тим улогама и у публици одјекује неоптерећујући смијех.

Признање је био добар повод да разговарамо са Зрнићевом, али и прави тренутак да нас глумица подсјети на значај театра.

Данас су, додаје Зрнићева, таква времена да људи себи дају мало простора да се едукују, да уче, да покушавају да спознају живот око себе, затварају се у мале мишије рупе и из тога не мрдају.

Мислим да кад дођете једном у позориште, оно вам отвара потпуно нови и други свијет. Наравно, постоје данас позоришта која нису вриједна публике. Постоје позоришта шунда, кича, постоје чак и људи у позоришту који свјесно или несвјесно раде на томе да забране нешто што је неко годинама градио, међутим ја мислим да ће се квалитет увијек изборити и да увијек побјеђује - закључила је глумица.

Четврта награда за улогу Лане

Лана је представница жена средње генерације која је у константном распећу између каријере, породице  и личних потреба свог женског бића. Слађана Зрнић је публици оставила оно најљепше од свог талента на сцени, а жири је овјековјечио наградама већ четврти пут.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана