Simbolički prikaz života Selvera Begića oslikan na muralu u Prijedoru

Srna
Simbolički prikaz života Selvera Begića oslikan na muralu u Prijedoru

Prijedor - "Negdje između početka i kraja" naziv je autorskog rada akademskog slikara Selvera Begića iz Banjaluke i novog prijedorskog murala koji krasi zid Osnovne škole "Desanka Maksimović".

Umjetnik Selver Begić je zahvalio na povjerenju koje mu je ukazao žiri nagrađujući ga time što mu je jednoglasno dao mogućnost da oslika mural na zidu jedne škole, te izrazio nadu da će generacije učenika uživati u slici koja je oslikana.

- Mural predstavlja simbolički prikaz života prilagođen djeci školskog uzrasta - rekao je Begić.

Njemu je kao pobjedniku konkursa za dodjelu pete godišnje međunarodne nagrade "Paola de Manjinkor" za izbor najboljeg murala u Prijedoru za 2017. godinu pripala i plaketa i novčana nagrada od 3.000 KM.

Svečanosti otvaranja novog gradskog murala je prisustvovala i delegacija italijanskog grada Trenta.

- Mural je kultura, mural je umjetnost, a umjetnost znači saradnja i ja se nadam da će i na polju umjetnosti, kao i na svim drugim nivoima između naših gradova u budućnosti postojati saradnja - rekao je gradonačelnik  Trenta Alesandro Andreata.

Pomoćnica ministra za kulturu RS Tanja Đaković dodala je da je  Begić, koji je jednoglasnom odlukom žirija osvojio prvu nagradu, samim tim dobio priliku da ostavi svoj trag na ulicama ovog grada zaljubljenog u slikarstvo.

S. Ta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana