Симболички приказ живота Селвера Бегића осликан на муралу у Приједору

Симболички приказ живота Селвера Бегића осликан на муралу у Приједору 30.09.2017 15:25 | Срна

Приједор - "Негдје између почетка и краја" назив је ауторског рада академског сликара Селвера Бегића из Бањалуке и новог приједорског мурала који краси зид Основне школе "Десанка Максимовић".

Умјетник Селвер Бегић је захвалио на повјерењу које му је указао жири награђујући га тиме што му је једногласно дао могућност да ослика мурал на зиду једне школе, те изразио наду да ће генерације ученика уживати у слици која је осликана.

- Мурал представља симболички приказ живота прилагођен дјеци школског узраста - рекао је Бегић.

Њему је као побједнику конкурса за додјелу пете годишње међународне награде "Паола де Мањинкор" за избор најбољег мурала у Приједору за 2017. годину припала и плакета и новчана награда од 3.000 КМ.

Свечаности отварања новог градског мурала је присуствовала и делегација италијанског града Трента.

- Мурал је култура, мурал је умјетност, а умјетност значи сарадња и ја се надам да ће и на пољу умјетности, као и на свим другим нивоима између наших градова у будућности постојати сарадња - рекао је градоначелник  Трента Алесандро Андреата.

Помоћница министра за културу РС Тања Ђаковић додала је да је  Бегић, који је једногласном одлуком жирија освојио прву награду, самим тим добио прилику да остави свој траг на улицама овог града заљубљеног у сликарство.

С. Та.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица