Serija Miris kiše na Balkanu u trci za Emi

Tanjug
Serija Miris kiše na Balkanu u trci za Emi

Beograd - Televizijska serija "Miris kiše na Balkanu" ušla je u najuži krug nominacija za internacionalnu "Emi" nagradu, a režiser Ljubiša Samaryić je izjavio da je time u ovoj seriji prepoznata estetika, javlja Tanjug.

- U ovoj kvalitivnoj seriji televizijski sladokusci i magnati prepoznali su ukus i njenu estetiku. To je za sve stvaraoce, glumce autore saradnike RTS veliki događaj - rekao je Samaryić.

On je naveo da nije očekivao da će, iako je serija kandidovana, ući u najuži izbor.

- Iznenadili smo se kad smo dobili poziv za učešće na konferenciji u Kanu 8. oktobra. Niko od nas nije ni pretpostavljao da će ova srpska serija ući u krug odabranih - kazao je Samaryić.

Na pitanje da li očekuje da će serija "Miris kiše na Balkanu" osvojiti nagradu "Emi", Samaryić kaže da ne očekuje tako veliki, "nestvaran uspjeh" i podsjeća da je njegov film "Nebeska udica", koji je 2000. bio nominovan za Oskara, i pored svih dobrih kritika, ostao izvan kategorije pet najboljih filmova neengleskog govornog područja.

- U filmskim nagradama, Američka filmska akademija se uvek okretala politički korektnim zemljama, a mi smo ostali u bubnju. Verovatno će se roditi u budućnosti neki film, ali kada se smire strasti i kada se uspostavi korelacija sa Evropom i Amerikom - kazao je Samaryić.

"Idemo napred", rekao je Samardžić i podsjetio da su seriju "Miris kiše na Balkanu" već otkupili u Bugarskoj, Mađarskoj, Rumuniji i na prostoru bivše Jugoslavije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana