Sergej Trifunović: Snimaću scenu sa Monikom Beluči

Ratomir Mijanović
Sergej Trifunović: Snimaću scenu sa Monikom Beluči

Trebinje - Ekipi novog filma Emira Kusturice "Na mliječnom putu" pridružio se i popularni glumac Sergej Trifunović, koji je na setu cijeli dan, a večeri provodi u trebinjskim baštama.

- Došao sam na poziv Emira Kusturice, a posle dva neuspela pokušaja saradnje na filmskim projektima odlučili smo da poslušamo onu narodnu "treća sreća". Nikada ne volim da pričam o svojim ulogama dok radim. Nekako to ispada da voajerišem samog sebe - kaže glumac.

Odmor poslije zahtjevnih snimanja nerijetko potraži i u Crnoj Gori, pa sa još nekoliko članova filmskog tima skokne do Herceg Novog. 

- O liku koji tumačim u ovom filmu pričaću tek kada sve završim na setu. Sada samo mogu da kažem da imam jednu scenu sa Monikom Beluči. Emir me je zvao da sarađujemo dva puta, jednom za reklamu, a drugi put za film - ispričao je Trifunović.

Napominje da je gotovo sudbinski povezan sa Hercegovcima.

- Iz klase profesora Vladimira Jevtovića potekli su vrlo uspešni glumci Nataša Ninković, Nebojša Glogovac i ja. Svima nam je zajedničko hercegovačko poreklo. Trećinu te klase čine Hercegovci. Nataša i Nebojša su Trebinjci, a ja sam iz Mostara - kazao je Trifunović.

Ističe da je za Trebinje emotivno vezan, pošto je rođen sto kilometara dalje.

- Sedeći pod platanima, sreo sam bar četiri svoja rođaka - kaže Trifunović.

Iako je gluma njegova velika ljubav, naglašava da sa sobom donosi i mnogo teškoća.

- Težak je to i "krvav" posao, ali predstavlja i veliko zadovoljstvo. Sećam se snimanja svakog svog filma, a do sada sam igrao u 55 ostvarenja. Ipak, posebno mesto zauzima "Ubistvo s predumišljajem". To je moj drugi film u životu i nijedan mi nije bio toliko drag kao ovaj - istakao je glumac. 

Priča da ga za ovaj film, rađen prema istoimenom romanu Slobodana Selenića, vežu izuzetno lijepa sjećanja na saradnju sa kolegama koji su zajedno sa njim tumačili uloge.

- Više volim da igram male, ali efektne uloge, koje ostavljaju pečat u filmu. Kad igraš glavnu ulogu, ti si onaj koji trpi radnju. Draže mi je da sam aktivni učesnik u filmu, da "uletim" i napravim neku pometnju. A tako mi je i kraće vreme snimanja - rekao je Trifunović.

Atraktivna italijanska glumica Monika Beluči trebalo bi da stigne u Trebinje polovinom avgusta. Kišno ljeto ne ide naruku ekipi filma "Na mliječnom putu", koja ovih dana snima scene u ambijentu Etno-sela Uvjeća, gdje je nastao novi mali filmski grad.

Humanost

Sergej Trifunović je nedavno osnovao humanitarni fond "Podrži život", koji je nastao kao potreba da se pomogne bolesnoj djeci.

- Fond još nije zvanično počeo sa radom. Osnovan je Upravni odbor, u kome su prof. dr Ratko Božović, Žarko Paspalj, Svetislav Basara i još neki eminentni ljudi koji se bave prikupljanjem novca za lečenje dece do 18 godina. Već smo uspeli da pomognemo sedmoro mališana - kaže Sergej Trifunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana