Саша Чађо отвара „Кестенбург

Агенције
Саша Чађо отвара „Кестенбург

Златна кошаркашка репрезентативка, Саша Чађо, даће свој допринос престижном Међународном фестивалу студентских позоришта „Кестенбург", који ће се одржати крајем јула и почетком августа у Бањалуци.

У програму свечаног отварања  25. јула, у којем ће наступити прослављени режисер Емир Кустурица и „Тхе Но Смокинг Орцхестра", добродошлицу у име свог града, гостима и учесницима Фестивала, пожељеће европска шампионка из Бањалуке, која ће и званично отворити овогодишњи „Кестенбург".

Договорено је то јуче на састанку у Бањалучком  студентском позоришту, на којем су идејни творац „Кестенбурга" Александар Пејаковић и популарна кошаркашица истакли  значај афирмисања младих  и  даровитих стваралаца, како у култури, тако и у спорту.

-Са великим занимањем пратим припреме и све што је везано за Фестивал „Кестенбург". Радује ме то што у мом граду постоје креативци и ентузијасти окупљени око Студентског позоришта, који имају енергију и знање да унаприједе културни живот Бањалуке. Поносна сам била кад сам на различитим географским ширинима и дужинама сретала људе који знају за „Кестенбург" у мом граду – истакла је Саша Чађо.

Додала је да је обишла простор Студентског позоришта и да носи позитивне утиске.

-Дивно је то што у главној улици, у епицентру Бањалуке имамо Студентско позориште. Већ одавно желим да погледам представе са њиховог репертоара. Једва чекам сутра увече да дођем са сестрама у позориште и да погледамо представу „Прљави веш", о којој сам много читала и слушала-рекла је златна репрезентативка Саша Чађо.

Она ће се на Фестивалу „Кестенбург" придружити многим угледним гостима из свијета позоришта и пратити такмичарске представе.

-Изузетна нам је част што ће међу бројним угледним гостима из цијелог  свијета на „Кестенбургу" бити и прослављена кошаркашица,Саша Чађо,јер она је драгуљ нашег града и свакако заслужује да буде дио културне промоције на свјетском нивоу-закључио је Пејаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана