Санда Додик, декан Академије умјетности у Бањалуци: Гудачки квартети шлаг у програму Дана Владе С. Милошевића

Наташа Лазукић
Санда Додик, декан Академије умјетности у Бањалуци: Гудачки квартети шлаг у програму Дана Владе С. Милошевића

Бањалука - Манифестација "Дани Владе С. Милошевића" ове године ће трајати од 10. до 30. априла. Организатори са Академије умјетности Универзитета у Бањалуци најављују богат културно-умјетнички програм и позивају све поштоваоце музичке, али и других врста умјетности да посјете изабране културне догађаје.

У програм ове изузетно значајне манифестације, настале у част Влади Милошевићу, увршћени су догађаји којима ће бити представљен рад цијеле бањалучке Академије умјетности.

- С једне стране, представљамо рад наших колега и студената, а са друге стране се осврћемо на рад Владе Милошевића. У том смислу имамо један значајан пројекат који је рађен, а то је штампано издање његових гудачких квартета. То је вриједност ове манифестације на коју смо посебно поносни - рекла је Санда Додик, в.д. декана Академије умјетности у Бањалуци.

Међусобна сарадња свих чланова академске заједнице и ове године је на високом нивоу, па су професори, асистенти и студенти покренули иницијативу за конференцију која ће трајати два дана, а посвећена је креативној индустрији. Уприличена ће бити и поставка са Шестог свјетског бијенала студентске фотографије, књижевно вече уз "Караван фантастике", многобројни концерти гудача, концерт Трија "Les Nounours" и концерт хорске музике.

- Доводимо најзначајнија и најуспјешнија имена из многих области. Гости из Индије ће уједно бити и предавачи. Имамо госте на традиционалним инструментима из Кине, госте из региона, госте из удружења, имамо такође и изложбе плаката, двије представе и низ значајних промоција - казала је Додикова.

Организатор је традиционално Академија умјетности, а манифестацију од националног значаја подржава и Министарство просвјете и културе. Програм ће ове године бити одржан у простору Банског двора Културног центра, Музеја РС, Музеја савремене умјетности РС, Народног позоришта РС, Дома омладине, Дјечијег позоришта РС и Камене куће у тврђави Кастел.

- Ми јако пазимо на свој углед и трудимо се да публика буде задовољна, а сви простори у граду који су намијењени за културу биће испуњени квалитетним садржајима - рекла је Додикова.

Препознатљивост богате традиције

"Дани Владе С. Милошевића" су културног, умјетничког и едукативног карактера. Управо због тога су од почетка препознатљиви у БиХ, али и региону.

- Ми увијек позивамо наше суграђане да посјете програме манифестације јер се за свакога може наћи нешто занимљиво - истакла је Додикова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана