Сабор у Гучи од 9. до 13. августа - нема наступа естрадних умјетника

Срна
Сабор у Гучи од 9. до 13. августа - нема наступа естрадних умјетника

Београд - Драгачевски сабор трубача у Гучи ове године биће одржан од 9. до 13. августа, уведене су многе новине са циљем враћања Сабора трубача изворним вриједностима, а од ове године неће бити наступа естрадних умјетника.

Поводом највеће трубачке феште на Балкану, одржан је радни састанак Управног одбора Центра за културу и Саборског одбора, на коме се говорило о припремама за предстојећи 57. Сабор.


Утврђен је приједлог програма ове манифестације према којем ће се, свих пет дана трајања, на главној позорници редати најбољи трубачи из Србије. Шест сати програма биће посвећено искључиво трубачким мајсторима.

Осим финалног /субота/ и такмичења мајстора трубе /недјеља/ ту су и поноћни и концерти најпопуларнијих трубача - Дејана Петровића, Дејана Лазаревића и Дејана Јевђића, Бобана Марковића и Екрема Мамутовића, Вељка Остојића...
Побједника прошлогодишњег Сабора трубача, финално такмичење младих оркестара, инострани оркестри, као и други традиционални програмски садржаји.

Новина је и да мајстор трубе, од сада, постаје онај који има три освојене побједе, двије побједе и навршених 50 година живота и навршених 60 година живота и најмање 20 година учешћа на финалном такмичењу. Освајач титуле "Шампион Гуче" кад наврши 65 година живота биће предложен за националну пензију ако ту пензију није остварио по другом основу, преноси "Блиц".

Организатор ће највјероватније укинути директне ТВ преносе, јер чаробни звук трубе и саборска атмосфера једино се могу осјетити на прави начин уживо у Гучи.

Биће усвојен посебан маркетинг Сабора, план развоја инфраструкуре и припрема у сусрет 60. јубиларном сабору 2020. године. Гуча ће ове године бити без естрадних звијезда, улаз је бесплатан за све програмске садржаје на обје позорнице, посебан статус имаће генерални спонзор, шатре ће бити враћене у Црквену порту а сви детаљи биће познати до 1. маја када ће бити отворен и Дом трубача за који су средства обезбиједили Министарство трговине и туризма и општина Лучани од остварених саборских прихода.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана