Шабан Шаулић погинуо у саобраћајној несрећи у Њемачкој FOTO

Агенције
Шабан Шаулић погинуо у саобраћајној несрећи у Њемачкој FOTO

Пјевач народне музике Шабан Шаулић је подлегао повредама које је задобио у тешкој саобраћајној несрећи која се догодила у Немачкој, у недјељу ујутру.

 Удес се догодио у околини Билефелда, на путу ка Дортмунду, код дијела на ком се налази градилиште, близу места Гитерслох.

Додаје се да су два возила слетјела са пута и ударила у банкине, а иницијални извјештаји су гласили да су три особе из возила Сеат Ибица повређене. Даље је наведено да је сувозач из тог возила подлегао повредама у болници.

Њемачки портал “NW” пренио је да се око шест сати ујутру догодио удес на аутопуту А2 у смијеру ка Дортмунду, у којем су четири особе повријеђене, три теже, једна лакше, и све су пребачене у оближњу болницу.

У оквиру истраге, додаје се, утврђено је да је 34-годишњи возач аутомобила типа Мазда 6, које је учествовало у несрећи, грађанин Гитерслоха и да је у моменту удеса био у алкохолисаном стању. Аутопут између Дортмунда и Билефелда је био блокиран пет сати.

Видео са мјеста несреће можете погледати на овдје.

Кратка биографија

Шабан је рођен 1951. године у Шапцу. У току богате каријере од публике и од медија добио је надимак 'краљ народне музике'.

Први албум Шабана Шаулића је изашао 1969. године, када је имао осамнаест година. До 1976. године, аутор његових песама је био Буца Јовановић, а од те године све своје хитове писао је лично.

Године 1985. написао је песму “Гордана” коју је посветио својој жени. Песме “Дођи да остаримо заједно” и “Два галеба бела” сматрају се једним од најбољих икад отпјеваних народних пјесама. Осим ових пјесама, велики хитови Шабана Шаулића су били и “Увенуће нарцис бели”, “Сине”, “Данима те чекам”, “Снежана”, “Одлазиш, одлазиш”, “Позн'о бих те међ' хиљаду жена” и др.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана