Рок симфонија створила чаролију

Александра Глишић
Рок симфонија створила чаролију

Бањалука - Концерт бањалучке "Рок симфоније" у Банском двору Културном центру још једном је доказао зашто је овај састав миљеник публике.

Публици, која је до посљедњег мјеста испунила концертну дворану, представили су највеће хитове рокенрола. На репертоару су биле пјесме култних бендова попут "Гунс 'Н' Росес", "Лед Цепелин", али и група из региона као што су "Партибрејкерс", ЕКВ и бањалучки "Тупас мене".

Наступили су и многобројни гости, међу којима су били Дејан Цукић, али и бањалучки музичари Марио Маркез Златинић, Дарио Гајић, Момир Никић из "Балкан експреса" и најмлађи, шеснаестогодишњи Керим Кобиљ.

Ипак, публику је највише одушевио  Дјечији хор "Мама Воџ" под вођством бањалучке умјетнице Маје Манојловић. Да је владало велико интересовање публике за овај концерт, најбоље доказује чињеница да се тражила карта више.

- Утисци још нису потпуни јер траје концертни делиријум, али и то говори само за себе. Изашли смо из дворане пуног срца и пуни енергије, што мислим да и јесте циљ овог посла и оваквих дешавања. Публика је у потпуности била на висини задатка. Направили смо праву културну журку са искреном емоцијом - рекао је послије концерта оснивач "Рок симфоније", бањалучки гитариста Драган Моцоња.

Додаје да су припреме за концерт биле једноставније него раније јер су се сада дуже спремали за наступ.

- И иако смо дан прије од десет ујутро до десет увече радили на звуку и финалним припремама, сви су заиста били ту, позитивни и спремни, тако да је прошло безболно - каже Моцоња.

Пројекат

"Рок симфонија" је музички пројекат замишљен као спој модерног и класичног. Окосницу "Рок симфоније" чине чланови бањалучког рок бенда "Тупас мене". Музичари који учествују у пројекту су и студенти бањалучке Академије умјетности, професори и ученици Средње музичке школе "Владо Милошевић" из Бањалуке и вокални извођачи из неколико бендова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана