Распродате улазнице за Кустуричин филм На млијечном путу

Срна
Распродате улазнице за Кустуричин филм На млијечном путу

Београд - У рекордном року распродате су улазнице за филм "На млијечном путу" Емира Кустурице, који ће 24. фебруара у Београду отворити Међународни филмски фестивал - ФЕСТ.

Дугоочекивано остварење чувеног редитеља коначно стиже пред београдску публику, и то управо на предстојећем ФЕСТ-у - саопштио је Цебеф, организатор ФЕСТ-а.


Рад на филму трајао је три године, екипа је са прекидима снимала укупно 50 недјеља, било је ангажовано 5.000 статиста, изведено 800 експлозија.

У филму главну улогу тумачи Моника Белучи, која ће се поклонити београдској публици 24. фебруара.

Осим Белучијеве, улоге у филму тумаче и Слобода Мићаловић, Предраг Манојловић, као и Кустурица, који је, премда већ има глумачког искуства, први пут на себе преузео и главну мушку улогу.

Филм је инспирисан Кустуричиним сегментом из омнибуса "Разговори са Боговима", који је приказан на 43. ФЕСТ-у.

Прича је подијељена на три дијела и прати одређене критичне периоде у животу једног човјека и његове земље - тежак период рата, период процвата када се заљубљује у жену која је спремна да жртвује све за њега, и његови посљедњи дани када се осврће на своју турбулентну прошлост.

"Ово је прича о моралу, вјери и увјерењу, што је данас заборављена категорија," изјавио је раније Кустурица.

Филм "На млијечном путу" премијерно је приказан у такмичарском програму фестивала у Венецији, гдје је добио "Младог златног лава", а на београдском ФЕСТ-у ће бити приказан ван конкуренције.

Велико интересовање влада и за остварења "Манчестер на мору" Кенета Лонергана, "Краљица Шпаније" Фернанда Труебе, "Тишина" Мартина Скорсезеа, "Џеки" Пабла Лорена, "Патерсон" Џима Џармуша, "Она" Пола Ферхофена, "Тајни запис" Џима Шеридена и "Ноћне звијери" Тома Форда.

ФЕСТ ће бити одржан од 24. фебруара до 5. марта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана