Рамбо Амадеус: Психијатар каже да ми ништа не фали

N1
Рамбо Амадеус: Психијатар каже да ми ништа не фали

"Мислим да је прави разлог за рат на Балкану престао да постоји. То је била приватизација. Требало је друштвену имовину приватизовати", рекао је у емисији "Прессинг" на каналу Н1 умјетник и музичар Антоније Пушић, познатији као Рамбо Амадеус. Он је изјавио и да су му политичари - колеге са естраде, "само имају више пара", а "немају смисла за хумор".

Један од најоригиналнијих, али и наконтроверзнијих умјетника и музичара региона Рамбо Амадеус објаснио је своју стару дефиницију појма "турбофолк".


"Турбофолк није само музика, људи греше. Турбофолк је некритичка употреба технологије, то је турбофолк. Ти кад употребљаваш технологију.. Ево ти Доналд Трамп. Он сад пријети неким ракетама, ракете су технологија, а он сад некритички прилази том технолошком достигнућу. У Руанди су била племена Тутси и Хути, они се одувијек мрзе. Док су се били копљима, то је била нека одржива мржња јер се нису могли толико побити. Онда им је неко продао наоружање и то је некритичка употреба технологије", објаснио је.

Једна од легендарних изјава славног умјетника била је она када је казао да је "национализам тема за људе са платом до 300 евра".

"То је круг, зачарани, у коме се сервира људима који имају мале плате та прича као утијеха. Морају имати неку утеху. Кажу им: Ти припадаш једној нацији која је много квалитетнија од других нација. И онда ти кажеш: Аха, видиш, то је тачно", сматра Рамбо Амадеус.

У земљама региона активан је тренд одласка - исељавања људи у развијене земље, а Рамбо је понудио одговор ко ће се населити овдје - ако сви оду.

"Сиријци, Еритрејци, Пакистанци, Африканци... Глобално отопљавање је, кажу ови што се баве тиме, кажу да ће бити милијарду избјеглица из климатских појаса, ми смо њима сјевер. Понавља се оно од пре 12.000 година када је хомо сапијенс из Африке кренуо према сјеверу. Тако су потисли неандерталце. Не понавља се историја, него праисторија. Свако иде гдје му је боље. Сретао сам људе у Шведској, Норвешкој, ударају се ногом у гу*ицу од среће што их је судбина натерала да оду одавде. Једу, пију, веселе се. Неко ће се и вратити, увијек нешто сврби. То је индивидуална ствар", казао је Рамбо Амадеус.

"Погледај Американце, сви су дошли однекуд", додао је.

Рамба сматрају једним од најконтроверзнијх уметника. За неке екстремно интелигентан, за друге баш и не. Он каже:

"Мој психијатар каже да ми ништа не фали. Идем редовно. Каже - ништа не би дирао. А сад, да сам екстремно интелигентан не би сједио с тобом на телевизији, него бих био на јахти са Ротшилдима, буцао неке јастоге, пастрмке", рекао је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана