Radomiru D. Mitriću uručena Pjesma nad pjesmama

Srna
Radomiru D. Mitriću uručena Pjesma nad pjesmama

Mrkonjić Grad - Nagrada "Pjesma nad pjesmama" koju dodjeljuje "Klub umjetničkih duša" iz Mrkonjić Grada, uručena je književniku Radomiru D. Mitriću iz Kragujevca.

Mitriću, koji je porijeklom iz Šipovu, ova nagrada uručena je u srijedu uveče u Mrkonjić Gradu za pjesmu "Barok zmijinog svlaka" i cjelokupan opus ljubavne poezije.

Ova nagrada mrkonjićkog "Kluba umjetničkih duša" dodjeljuje se povodom 17. Međunarodnog konkursa ljubavne poezije o temi "Gdje si sada ljubavi moja?!".

Mitrić kaže da mu je ovo jedna od najvažnijih nagrada.

- Značajno mi je što sam je dobio za pesmu koja je posvećena ovom kraju, u njoj se pominje i varcarska kosa, kao i neki drugi momenti, tradicionalni etno i folk motivi. Ja sam time pokazao, ma gdje išao i bio, da se uvek vraćam makar i u mislima, ovde, odakle sam potekao - naglasio je Mitrić.

Na 17. književni konkurs, koji je "Klub umjetničkih duša" raspisao prije mjesec dana, prijavilo se 399 pjesnika sa 1.197 pjesama iz svih dijelova bivše Jugoslavije, iz Bugarske, Makedonije, Austrije, Njemačke, Češke, Slovenije, Japana, Južne Koreje, Švajcarske i Kanade.

Predsjednik "Kluba umjetničkih duša" Slobodan Ćoćkalo rekao je da svake godine povodom Svetog Trifuna tradicionalno organizuju književno veče kada se čitaju nagrađene pjesme.

- Mitrić je nagrađen u pozivnom dijelu konkursa, dok smo u javnom dijelu konkursa imali tri starosne kategorije u vrednovanju - djeca, mlade nade i afirmisani pjesnici. Sve nagrađene pjesme naći će se u zajedničkom zborniku "Pjesnici koji dodiruju ljubav" - naveo je Ćoćkalo.

Osim Ćoćkala, u žiriju su bili i književnici Radmilo V. Radovanović i Ranko Risojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana