Радомиру Д. Митрићу уручена Пјесма над пјесмама

Срна
Радомиру Д. Митрићу уручена Пјесма над пјесмама

Мркоњић Град - Награда "Пјесма над пјесмама" коју додјељује "Клуб умјетничких душа" из Мркоњић Града, уручена је књижевнику Радомиру Д. Митрићу из Крагујевца.

Митрићу, који је поријеклом из Шипову, ова награда уручена је у сриједу увече у Мркоњић Граду за пјесму "Барок змијиног свлака" и цјелокупан опус љубавне поезије.

Ова награда мркоњићког "Клуба умјетничких душа" додјељује се поводом 17. Међународног конкурса љубавне поезије о теми "Гдје си сада љубави моја?!".

Митрић каже да му је ово једна од најважнијих награда.

- Значајно ми је што сам је добио за песму која је посвећена овом крају, у њој се помиње и варцарска коса, као и неки други моменти, традиционални етно и фолк мотиви. Ја сам тиме показао, ма гдје ишао и био, да се увек враћам макар и у мислима, овде, одакле сам потекао - нагласио је Митрић.

На 17. књижевни конкурс, који је "Клуб умјетничких душа" расписао прије мјесец дана, пријавило се 399 пјесника са 1.197 пјесама из свих дијелова бивше Југославије, из Бугарске, Македоније, Аустрије, Њемачке, Чешке, Словеније, Јапана, Јужне Кореје, Швајцарске и Канаде.

Предсједник "Клуба умјетничких душа" Слободан Ћоћкало рекао је да сваке године поводом Светог Трифуна традиционално организују књижевно вече када се читају награђене пјесме.

- Митрић је награђен у позивном дијелу конкурса, док смо у јавном дијелу конкурса имали три старосне категорије у вредновању - дјеца, младе наде и афирмисани пјесници. Све награђене пјесме наћи ће се у заједничком зборнику "Пјесници који додирују љубав" - навео је Ћоћкало.

Осим Ћоћкала, у жирију су били и књижевници Радмило В. Радовановић и Ранко Рисојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана