Radionica pisanja sa Zoranom Živkovićem u Biblioteci RS

A. M.
Radionica pisanja sa Zoranom Živkovićem u Biblioteci RS

Banjaluka - Najprevođeniji savremeni srpski pisac Zoran Živković stiže 22. septembra u Banjaluku, gdje će održati promociju cjelokupnog svog djela, kao i čas kreativnog pisanja. Ovaj dolazak je rezultat saradnje izdavačke kuće "Imprimatur" i Narodne i univerzitetske biblioteke RS.

Zaključno sa avgustom 2017. godine u svijetu je ukupno objavljeno 157 izdanja Živkovićevih proznih djela, 67 na srpskom jeziku i 90 u prevodu. Njegova djela su prevedena na 20 jezika, između ostalog na engleski, francuski, italijanski, portugalski, turski, arapski, japanski... Dobitnik je "Svjetske nagrade za fantastiku" za roman "Biblioteka" (2003), a ugledni američki književni časopis "Njorld Literature Todadž" donio je u broju za novembar-decembar 2011. temat o Živkovićevoj prozi, što je jedinstvena čast koju je doživio neki naš književnik. Pisac kojeg najčešće porede da svjetskim velikanima poput Borhesa i Murakamija radi kao profesor kreativnog pisanja na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a u Banjaluku dolazi i kako bi podijelio dio svog iskustva iz rada sa studentima.

U predavanju koje će održati prije promocije reći će prisutnima nešto više o tome šta kreativno pisanje jeste, a šta nije, koliko može nekome pomoći da nađe svoj književni izražaj i koje su njegove mogućnosti.

Svi zainteresovani za predavanje Zorana Živkovića "Uvod u kreativno pisanje" mogu da se jave na i-mejl adresu imprimatur.izdavastvoŽgmail.com i rezervišu mjesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana