Први фестивал за дјецу Чупава бајка у Бијељини: Успавана лепотица увела у бајковите авантуре

Љ. А.
Први фестивал за дјецу Чупава бајка у Бијељини: Успавана лепотица увела у бајковите авантуре

Бијељина - Прве вечери на фестивалу "Чупава бајка", који се у Бијељини одржава први пут, најмлађој публици представили су се глумци београдске Агенције "Сцена" представом "Успавана лепотица".

Организатор ове позоришне смотре која траје до 5. октобра је бијељински Центар за културу "Семберија", а селектор фестивала Гаврило Јовановић истакао је да је Бијељина на овај начин добила први фестивал посвећен најмлађима.

- У Бијељини имамо више манифестација. Међу њима су и "Дани комедије" који су посвећени нешто старијој публици у граду, Фестивал средњошколаца - ученицима, тако да смо дошли на идеју да организујемо и манифестацију за наше најмлађе суграђане - рекао је Јовановић.

А малишани су заиста уживали гледајући "Успавану лепотицу" у којој игра у позната београдска глумица Соња Кнежевић.

Она у Бијељину, како каже, долази радо.        

- Волим да радим са децом још од студентских дана. Мој први ангажман је био у позоришту "Бошко Буха". Када радите са најмлађима, морате да се посветите том послу јер су они врло предана публика - истакла је глумица.

Лик Вулета, дјечака из околине двора, тумачи Михајло Јовановић.

- Ми у представи немамо чувеног принца, ја имам улогу тог дечка из околине двора. Мени је заиста уживање играти за најмлађе и сви веома волимо ову представу - навео је он.

Вечерас би пред најмлађима требало да се представе глумци домаћини из Бијељине, позориштанце "Маслачак" комадом "Кафина цура фина".

Посљедњег фестивалског дана публика ће моћи да погледа представу "Пустоловине Болета Комете" у извођењу "Невид" театра из Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана