Прва епизода серије Сенке над Балканом на Сарајево филм фестивалу

Агенције
Прва епизода серије Сенке над Балканом на Сарајево филм фестивалу

Београд - Пилот епизода серије "Сенке над Балканом" аутора Драгана Бјелогрлића биће премијерно приказана на Сарајево филм фестивалу.

За ову крими-мистерију сценарио су, према филмској причи Стевана Копривице, написали Даница Пајовић, Дејан Стоиљковић, Владимир Кецмановић и Драган Бјелогрлић. Подсјетимо и да је Бјелогрлићев "Кобра филм" серију реализовао у копродукцији са Радио-телевизијом Републике Српске.

Oградивши се како је посљедњих година тешко дефинисати жанр серија и филмова, Бјелогрлић је рекао да су "Сенке над Балканом" трилер-драма с елементима мистерије и историјска фикција пошто су историјске догађаје и личности убацили у фиктивни свијет који су креирали. Радња прве сезоне серије "Сенке над Балканом" смјештена је у бурни период краја двадесетих година прошлог вијека који је завршен увођењем Шестојануарске диктатуре.

Куриозитет је, према његовим ријечима, што ће исте вечери, 21. октобра, када почиње емитовање серије на РТС-у, прва од укупно 1 епизода, бити приказана и на телевизијама у Македонији, Црној Гори и БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана