Promovisani album “Van Goga” i knjiga Zvonimira Đukića Đuleta: “More bez obala” simbol života bez ograda

Danko Kuzmanović
Promovisani album “Van Goga” i knjiga Zvonimira Đukića Đuleta: “More bez obala” simbol života bez ograda

Banjaluka - “More bez obala” je simbol života bez ograda i simbol slobode. “More bez obala” je naš deseti studijski album, naš iskorak u nepoznato, naše note i stihovi vođeni impulsom i željom da promenimo i sebe kroz muziku i muziku u sebi.

Isto se odnosi i na stihove i fotografije koje se nalaze u knjizi istog imena u izdanju “Lagune”.

Kazao je ovo Zvonimir Đukić Đule, frontmen benda “Van Gog”, koji je u Banskom dvoru Kulturnom centru promovisao deseti album i knjigu, koji nose naziv “More bez obala”.

Po mišljenju mnogih, ovaj album najviše podsjeća na “Van Gog” iz devedesete godine.

- Ovo je bio nesvesni povratak na izvorno. Vratili smo se na izvor vođeni saznanjem da nikad nismo imali privilegiju da se ponavljamo, nismo sebi dozvolili da ponovimo neke pesme koje smo napravili do sada i koje su postigle uspeh. Ovaj album ima jednu konceptnu kalorijsku vrednost kao nijedan do sada i u razgovoru sa Srbom došli smo do zaključka da bismo voleli da je ovo bio prvi album koji je “Van Gog” snimio za ove 34 godine - rekao je Đukić.

On je takođe rekao da nikada sebi nisu dozvolili taj luksuz da se mijenjaju, pogotovo ako je to značilo promjenu nagore.

- Svedoci smo da su se mnogi predali, neki su se prodali, neki su odustali, neki su posustali. Nismo sebi dozvolili sebi taj luksuz da povijemo kičmu i promenimo hod. Mi smo taj rod šezdesetih i kod sedamdesetih, i nekako vođeni smo energijom i emocijom i nismo se oslonili na racio. Ako se oslonite na racio, onda ćete početi da kalkulišete slobodom izraza i tim pismom i pečatom, a “Van Gog” ga ima i nosi 34 godine - objasnio je Đukić. 

U knjizi, osim što na uvid dobijamo Đuletove stihove, fotografije i tajne, “Van Gog” poklanja novi album i jednu dragu uspomenu - DVD sa rođendanskog koncerta održanog 2016. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana