Промовисани албум “Ван Гога” и књига Звонимира Ђукића Ђулета: “Море без обала” симбол живота без ограда

Данко Кузмановић
Промовисани албум “Ван Гога” и књига Звонимира Ђукића Ђулета: “Море без обала” симбол живота без ограда

Бањалука - “Море без обала” је симбол живота без ограда и симбол слободе. “Море без обала” је наш десети студијски албум, наш искорак у непознато, наше ноте и стихови вођени импулсом и жељом да променимо и себе кроз музику и музику у себи.

Исто се односи и на стихове и фотографије које се налазе у књизи истог имена у издању “Лагуне”.

Казао је ово Звонимир Ђукић Ђуле, фронтмен бенда “Ван Гог”, који је у Банском двору Културном центру промовисао десети албум и књигу, који носе назив “Море без обала”.

По мишљењу многих, овај албум највише подсјећа на “Ван Гог” из деведесете године.

- Ово је био несвесни повратак на изворно. Вратили смо се на извор вођени сазнањем да никад нисмо имали привилегију да се понављамо, нисмо себи дозволили да поновимо неке песме које смо направили до сада и које су постигле успех. Овај албум има једну концептну калоријску вредност као ниједан до сада и у разговору са Србом дошли смо до закључка да бисмо волели да је ово био први албум који је “Ван Гог” снимио за ове 34 године - рекао је Ђукић.

Он је такође рекао да никада себи нису дозволили тај луксуз да се мијењају, поготово ако је то значило промјену нагоре.

- Сведоци смо да су се многи предали, неки су се продали, неки су одустали, неки су посустали. Нисмо себи дозволили себи тај луксуз да повијемо кичму и променимо ход. Ми смо тај род шездесетих и код седамдесетих, и некако вођени смо енергијом и емоцијом и нисмо се ослонили на рацио. Ако се ослоните на рацио, онда ћете почети да калкулишете слободом израза и тим писмом и печатом, а “Ван Гог” га има и носи 34 године - објаснио је Ђукић. 

У књизи, осим што на увид добијамо Ђулетове стихове, фотографије и тајне, “Ван Гог” поклања нови албум и једну драгу успомену - ДВД са рођенданског концерта одржаног 2016. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана