Промовисана књига Жена и афоризам

А. М.
Промовисана књига Жена и афоризам

Бањалука - Књига "Жена и афоризам" приређивача Деане Саиловић представљена је у Банском двору Културном центру.

Пионирски подухват Саиловићеве пружа увид у најбоље од стваралаштва жена афористичара из Србије, Македоније, Републике Српске, БиХ, Словеније и Хрватске.

Афористичарке Слађана Косић, Марина Раичевић, Драгана Пашић, Биљана Китић-Чакар, Мирјана Ђапо и приређивач дружиле су се са поштоваоцима овог жанра у четвртак у Бањалуци.

Саиловићева је афоризме селектовала с много пажње, мјере и укуса.

- Књига подсјећа на јеловник са описом врхунских делиција и посластица, а намијењена је књижевним сладокусцима. Оваква књига је одавно била потребна, као блистава коцкица у мозаику која ће комплетирати слику афористике у Србији и региону и која ће бити карика између прошлости и будућности сатиричног стваралаштва на овом простору  - рекао је признати афористичар из Београда Александар Чотрић.

У књизи се, како каже, налази прегршт афоризама који су блистави и који су, по форми и садржају, вишеструко асоцијативне и дубоке мисли. Спектар тема је широк.

- Проналазимо запажања о политици, властима, странкама, изборима, криминалу, судству, привреди, социјалним проблемима, медијима, култури, религији, моралу, истини, слободи, љубави, еротици, браку, породици, дјеци, женама и мушкарцима... Мисли, које имамо прилику да читамо овако сабране, уверавају нас да су, умногоме, засноване на личном искуству и проживљеном, због чега су аутентичне, оригиналне, веродостојне и са снажним личним печатом - нагласио је афористичар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана