Пројекција филма Бићемо прваци света у Андрићграду напунила три сале

Срна
Пројекција филма Бићемо прваци света у Андрићграду напунила три сале

Андрићград - Филм "Бићемо прваци света", у режији Дарка Бајића, о почецима и успјесима југословенске кошарке, приказан је у биоскопу "Доли Бел" у Андрићграду. Пројекција филма одржана је истовремено у три сале биоскопа "Доли Бел" које су биле испуњене до посљедњег мјеста.

На позив режисера Емира Кустурице пројекцији филма присуствовали су редитељ Дарко Бајић, те глумци Страхиња Блажић, Сергеј Трифуновић и Ива Бабић.

Аутор филма Дарко Бајић каже да је фасциниран Андрићградом и публиком.

- Изузетно је важно да биоскоп опстане, зато што доласком побеђујете телевизију, медије - казао је Бајић.

Он је истакао да је ово право мјесто гдје могу да се виде аутори из цијелог свијета, гдје може да се мисли својом главом и гдје својим реаговањем на неки начин кажеш шта мислиш онима који сједе поред тебе и зато је биоскоп важан.

Кустурица је рекао да биоскоп обнавља традицију, већ заборављену, а поново успостављену, која се зове домаћи филм и преко домаћег филма повратак у биоскопске сале.

- Ово је само наставак наше културне политике у којој желимо да вас вратимо у биоскопе и да гледате филмове заједно, јер томе замјене нема - рекао је Кустурица.

Овај филм, према Бајићевим ријечима, је прича о Југославији.

- У времену срушених и поремећених вредности у култури и у животу, добро је вратити се назад, видети вредности и наставити даље - казао је Бајић.

Он је рекао да је потребно да се схвати да је до изградње тих вриједности, прије свега, дошло зато што је друштво размишљало на прави начин, те подржавало таленте и младе људе.

- Ови момци су лузери који су на првенствима Европе освајали последња места и дошли су до тога да освоје златну медаљу. То што се на крају дешава, што постају светски прваци, то је прави магнет за младе људе - поручио је Бајић.

Утисци

Сергеј Трифуновић је рекао да је филм окупио добру екипу, што је резултовало оваквим филмом. Глумац Страхиња Блажић је казао да је привилегија играти великог човјека, визионара Небојшу Поповића.

- Изузетно сам срећан због промоције у Андрићграду, одакле носим дивне утиске - рекао је Блажић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана