Prnjavor: Odigrana predstava “Izvolite u bajku sa Pepeljugom”

Srna
Prnjavor: Odigrana predstava “Izvolite u bajku sa Pepeljugom”

Prnjavor - Dramska scena Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” iz Prnjavora odigrala je pred domaćom publikom predstavu “Izvolite u bajku sa Pepeljugom”, rađenoj prema tekstu pisca za djecu Ljubivoja Ršumovića, koji je prisustvovao večerašnjoj premijeri.

Rukovodilac Dramske scene Brankica Radonjić rekla je Srni da se današnji dan, koji je Svjetski dan pozorišta, već 16 godina obilježava i kao rođendan ovog amaterskog pozorišta.

“Tim povodom svake godine za naše sugrađane pripremamo posebnu predstavu. Ovaj put smo se odlučili za žIzvolite u bajku sa Pepeljugomž, svojevrsni scenski spektakl, jer je obogaćena posebnim plesnim koreografijama, ali i pjevanjem zbog čega ima i karakteristike mjuzikla”, rekla je Radonjićeva.

Ona je dodala da je Ršumović svojim dolaskom ukazao veliku čast prnjavorskom pozorištu.

“Vjerujem da će Ršumović ponijeti lijepe utiske iz našeg mjesta”, rekla je Radonjićeva i zahvalila načelniku opštine Prnjavor Darku Tomašu i direktoru Centra za kulturu Petru Brkoviću koji su omogućili njegov dolazak.

Radonjićeva je izrazila zadovoljstvo što je sala Centra za kulturu bila puna sugrađana svih uzrasta koji su došli da pogledaju predstavu.

“Predstava je privukla veliko interesovanje publike zbog klasične bajke koju smo obradili, kao i zbog dolaska našeg gosta”, rekla je Radonjićeva.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana