Приоритет Савовања његовање ћирилице

Срна
Приоритет Савовања његовање ћирилице

Шамац - На изборној скупштини Књижевног клуба "Савовање" вечерас је у Шамцу изабрано руководство клуба, које је поручило да ће приоритет у раду бити његовање ћирилице.

Изабран је петочлани извршни одбор, те потврђени мандати предсједнику клуба Илији Павловићу и замјенику предсједника клуба Миловану Дујковићу.


Павловић је захвалио на поновном избору и истакао да ће у наредном четворогодишњем мандату радити на омасовљењу чланства.

"Ширићемо нашу духовност, да се приближимо читаоцу и популаришемо књигу. Без књиге нема будућности", рекао је Павловић и додао да ће приоритет клуба бити његовање српског писма и ћирилице.

Предсједник Скупштине општине Шамац Николина Шкрбић рекла је да "Савовање" постоји већ 41 годину и доприноси његовању култури.

"Жалим да постојите још много година. Општина Шамац је сходно својим могућностима помагала клубу. Трудићемо се да тако и остане", рекла је Шкрбићева.

На сједници је усвојен је извјештај о раду клуба у четворогодишњем мандату, финансијски извјештај и планови за наредне четири године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана