Prijedor: Tri praseta na radost mališana

S. Ta.
Prijedor: Tri praseta na radost mališana

Prijedor - Vaspitačice Dječijeg vrtića "Radost" iz Prijedora izvele su na malom gradskom trgu lutkarsku predstavu "Tri praseta" u okviru "Kulturnog ljeta Prijedor 2014".

Predstavu je gledalo nekoliko desetina najupornijih mališana i roditelja, koji su se zbog olujnog nevremena sakrili ispod drveća, suncobrana i nadstrešnica okolnih prodavnica i kafića. Scena je bila postavljena pod krovom, ali su se vaspitačice borile da nadglasaju vjetar i grmljavinu, te su za svoj trud, glumu i kreativnost nagrađene dugim aplauzima i ovacijama.

- I ovu lutkarsku predstavu naše vaspitačice pripremile su kako za našu djecu tako i za djecu koja nisu obuhvaćena predškolskim obrazovanjem, a dramsko stvaralaštvo je jedan od veoma značajnih segmenata u nastavnom planu i programu predškolskog obrazovanja - kazala je direktor Dječijeg vrtića "Radost" Prijedor Dušanka Božić.

"Kulturno ljeto" grad Prijedor organizuje šestu godinu zaredom kako bi raznovrsnim sadržajima bili ispunjeni ljetni dani Prijedorčanima koji nigdje ne putuju i gostima koji ljeti posjećuju ovaj grad.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana