Приједор: Промовисан роман Арзамас, Иване Димић

Срна
Приједор: Промовисан роман Арзамас, Иване Димић

Приједор - У Приједору је вечерас промовисан роман "Арзамас", Иване Димић, која је добитник НИН-ове награде за прошлу годину.

Ауторка овог награђеног дјела, у издању београдске "Лагуне", истакла је на књижевној вечери у организацији приједорске Народне библиотеке "Ћирило и Методије", да је форма романа несвакидашња и занимљива, и он је прича о томе да је љубав јача од смрти.


"Радује ме што сам свој роман представила баш у данима када ова установа обиљежава Дан библиотеке. Волим да проводим вријеме у библиотекама јер оне су свемир, а библиотекари су посебан свијет", нагласила је Димићева.

Директор приједорске библиотеке Мара Ећим рекла је да се овај роман већ налази на полицама Градске библиотеке и читаонице.

"Ми сваке године организујемо књижевно вече добитника ове најзначајније награде за роман у Србији. Драго нам је што је приједорска читалачка публика имала прилику да вечерс упозна Ивану и њен рад који заслужује пажњу", додала је Ећимова.

Ивана Димић је пета жена која је добила НИН-ову награду, послије Светлане Велмар Јанковић /1995/, Дубравке Угрешић /1988/, Гроздане Олујић /2009/ и Гордане Ћирјанић /2010/.

Ивана Димић је дипломирани драматург. Аутор је бројних кратких прича, драма, драматизација и ТВ сценарија. Преводи са енглеског и француског језика и ради као драматург у београдским позориштима. Била је на функцијама помоћника министра за културу, директора драме Народног позоришта и директора Атељеа 212. Члан је Српског књижевног друштва од 2001. године, а од 2005. године има статус истакнутог умјетника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана