Приједор: Премијерно изведена представа Аудиција

Срна
Приједор: Премијерно изведена представа Аудиција

Приједор - У Позоришту Приједор вечерас је премијерно изведена представа "Аудиција" према тексту Александра Галина и у режији Ведрана Марчете, а чији су актери били полазници омладинског Драмског студија "Живко Десница". Директор Позоришта Приједор Зоран Барош рекао је након премијере да су дјеца била сјајна и да ово није био нимало лак задатак који се пред њима нашао.

"Ово није нимало једноставан текст. Није нимало лак за играње ни много зрелијим и правим глумцима, а они су то вечерас одлично урадили. Видјело се то и по реакцијама публике", навео је Барош.


Редитељ Ведран Марчета рекао је да је рад на представи трајао око мјесец и по дана, а представу је тематски одредио као "постваривање" односно калкулација и сналажење човјека у систему тржишне економије.

"Радили смо напорно и надам се да смо успјели да направимо лијепу комичну игру", рекао је Марчета.

Једну од запажених улога имала је Јелена Гојић, која игра Рајку дозу, алкохоличарку и која је изјавила да јој је ово била прва комплетна улога. "Осјећам се испуњено и пресрећно", рекла је Гојићева.

Осим ње, у представу играју Марија Ћурчија, Сандра Мацура, Гордана Добрић, Александра Вујчић, Хелена Милојица, Борис Томић, Давид Лајшић, Светозар Косановић, Стефан Радановић и Угљеша Вејновић.

Ово је била четврта премијера у 63. позоришној сезони у Позоришту Приједор. За петак, 12. фебруар, заказана је прва реприза.

Прије почетка представе, у холу Позоришта Приједор отворена је продајна изложба ручних радова заштитне радионице Фондације "Заједнички пут" из Приједора која у сарадњи са Јавном установом Центар "Сунце" окупља особе са потешкоћама у развоју.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана