Приједор: Отворена изложба 5. Бијенала акварела малог формата

Срна
Приједор: Отворена изложба 5. Бијенала акварела малог формата

Приједор - У Музеју Козаре вечерас је отворена изложба под називом 5. "Бијенале акварела малог формата" коју ова установа реализује у сарадњи са Студентским културним центром /СКЦ/ са Новог Београда.

Директор Музеја Козаре Зоран Радоњић рекао је да је ова изложба резултат дугогодишње сарадње ове двије установе и да је на њој изложено 130 радова 78 учесника.


"Акварел као техника са својом свјежином и непосредношћу повезује све њих у заједничку причу, мада сваки аутор носи свој печат и радови имају различите поетике", навео је Радоњић.

Аутор Бијенала и уредник Галерије СКЦ Нови Београд Љиљана Суботић истакла је, отварајући изложбу, да је ово гостовање у Приједору већ постало традиционално.

"Ово је манифестација по којој се препознаје Београд, а надам се и Приједор, јер сваки пут гостујемо овдје и имамо прилику да покажемо шта је ново на пољу ове сликарске технике", рекла је Суботићева.

Она је додала да је циљ изложбе да промовише акварел као класичну сликарску технику, која као мало која техника носи толико животне енергије и оптимизма.

"Сваки пут на конкурсу за акварел малог формата имамо квалитетне радове и бројне ауторе, тако да је и овај пут пред жиријем био тежак задатак да од више од 300 аутора из Србије и земаља окружења изабере ауторе чији акварели чине ову изложбу", навела је Суботићева.

Она је додала да се међу радовима налазе и акварели Силве Вујовић, Милице Домуз и Тамаре Цветуљски које је жири Бијенала наградио признањима.

Изложба акварела малог формата, која је и ове године у програму приједорског Културног љета, у Музеју Козаре биће отворена до 11. јула.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана