Prijedor: Otvoren Park knjige

Srna
Prijedor: Otvoren Park knjige

Prijedor - U Prijedoru je danas zvanično otvoren "Park knjige" ispred i u prostorijama prijedorske Turističke organizacije kao i Gradske čitaonice, odnosno na zelenoj površini i uz trotoar.

Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijedila je Turistička organizacija grada Prijedora iz prihoda od boravišne takse.


Jedinstveni "Park knjige" otvorila je šef kabineta gradonačelnika Ljiljana Babić, koja je istakla da će Prijedor na ovaj način na sebe skrenuti pažnju i kao centar kulturnog turizma.

Direktor Turističke organizacije Amira Ganić navela je da projekat podrazumijeva izradu i postavljanje devet "info-knjiga" i "foto-knjige".

"Cilj projekta je unapređenje sektora turizma, te promocija turističkih potencijala Prijedora", istakla je Ganićeva.

Ona je dodala da je svaka "info-knjiga" jedna tematska cjelina i da ih čine "Turistički vodič grada Prijedora", "Biblion - Književni susreti na Kozari", "Vodič Nacionalnog parka Kozara", "Aktivan odmor i rekreacija", "Kulturno istorijsko nasljeđe grada Prijedora", "Flora i fauna Nacionalnog parka Kozara", "Lovni i ribolovni potencijali grada Prijedora", Potkozarska trpeza" i "Foto-monografija"

Svaka knjiga ima 15-20 listova i može se listati, dok "foto-knjiga" podrazumijeva uramljene fotografije sa izložbe "Turizam za sve", koje su izrađene od pleksiglasa, dimenzija 61 sa 92 centimetra.

"Foto-knjiga" predstavlja niz turističkih fotografija, koje su postavljene na zid i izlog Turističke organizacije i koristiće se i za turističku promociju na sajmovima u zemlji i okruženju, raznim manifestacijama i događajima.

Projekat je realizovan uz podršku Gradske uprave Prijedor, Narodne biblioteke "Ćirilo i Metodije" i Nacionalnog parka "Kozara".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana