Prijedor: Održano književno veče pjesnika zavičajnog kruga

Srna
Prijedor: Održano književno veče pjesnika zavičajnog kruga

Prijedor - U "Galeriji ž96" u Prijedoru večeras je u okviru 44. Književnih susreta na Kozari održano književno veče pjesnika zavičajnog kruga u kojem su učestvovali pjesnici potkozarskih opština i gradova.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedora Ljiljana Babić istakla je da je ovo bilo veče kojim se od prošlogodišnjih susreta na novi način predstavljaju pjesnici zavičajnog kruga.


"Uvijek su oni bili na zatvaranju ove kulturne manifestacije, a ovom večeri prije centralnih manifestacija željeli smo da im damo prvenstvo u predstavljanju", rekla je Babićeva u ime organizatora Književnih susreta.

Svoju poeziju govorili su pjesnici iz gradova suorganizatora Književnih susreta na Kozari - Željko Galonja /Gradiška/, Berislav Blagojević /Banjaluka/, Kristina Plavšić /Novi Grad/, Branka Kovačević /Laktaši/, Siniša Tešanović /Kostajnica/, Dajana Balaban /Kozarska Dubica/ i Suzana Stupar /Prijedor/.

U muzičkom dijelu programa nastupio je Dragan Marinković i gitarski duo "Manuš sving" iz Prijedora.

Književni susreti na Kozari nastavljaju se sutra u Pozorištu Prijedor kada će susreti i zvanično biti otvoreni i kada će žiri i zvanično proglasiti književnika Zorana Kostića kao dobitnika Nagrade "Skender Kulenović" za knjigu "Tače pečat".

Na ovoj svečanosti čiji je početak zakazan za 20.00 časova nastupiće pjesnici Tatjana Bijelić, Milovan Marčetić, Mošo Odalović, Stevan Tontić, Miroslav Maksimović, Ranko Pavlović, Matija Bećković i Dara Sekulić.

U programu učestvuju glumice Biljana Đurović i Jelena Gavrilović. Povodom ovog događaja u holu Pozorišta Prijedor biće postavljena izložba o Petru Kočiću koju će pripremiti Narodna biblioteka "Ćirilo i Metodije".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana