Преминуо глумац Небојша Глоговац

novosti.rs
Преминуо глумац Небојша Глоговац

Београд - Глумац Небојша Глоговац (48) преминуо је јутрос, незванично је потврђено "Новостима" у Институту за онкологију.

Глоговац је прије 10 дана хитно примљен у Институт за онкологију.

Тада су медији писали да је чувени глумац тешко болестан и да је његово здравствено стање озбиљно.

Небоја Глоговац остаће познат по бројним улогама на филму, телевизији и у позоришту за које је добио домаћа и међународна признања.

Рођен је 30. августа, 1969. у Требињу, у породици свештеника Милована и кројачице Милене Глоговац.

Глоговац је прије десетак дана хитно примљен у Институт за онкологију, а тада су медији писали да је глумац тешко болестан и да је његово здравствено стање озбиљно.

Прву улогу остварио је у серији "Бољи живот", у којем играо школског друга Слободана Бобе Попадића. Послије средње школе, уписује студије психологије на Филозофском факултету, а након двије године прелази на Факултет драмских умјетности у Београду у класи професора Владимира Јевтовића. 

Са њим су заједно студирали Наташа Нинковић, Војин Ћетковић и Сергеј Трифуновић.

Први филм у којем се појавио је у "Вуковар, једна прича", гдје је играо лик војника Фадила. Прву главну улогу остварио је у филму "Убиство са предумишљајем", гдје је тумачио лик Богдана. 

Послије су се ређале улоге у остварењима "До коске", "Буре барута", а велику популарност стекао је у серији "Породично благо", у којој је играо Златка Гавриловића.

Запажене улоге је остварио и у филмовима "Муње", "Кад порастем постаћу кенгур", "Небеска удица"...

Био је успјешан позоришни глумац, а гледали смо га у представама "Хадерсфилд", "Сумњиво лице", "Метаморфозе", "Луталица"...

Једна од његових посјледњих улога била је у ТВ серији "Немањићи - Радање краљевине", гдје је тумачио улогу Вукана, најстаријег сина Стефана Немање. 

Био је ожењен и имао је троје дјеце.

Добитник је и бројних награда, као што су "Златна арена", награда Југословенског драмског позоришта, награда Зоран Радмиловић, Стеријина награда за глумачко остварење и других.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана