Премијера филма Душка Мазалице: Осјећања опјевана кроз филмске слике

Цвија Мркоњић
Премијера филма Душка Мазалице: Осјећања опјевана кроз филмске слике

Бањалука - Прича о неоствареној чежњи у времену сукоба традиционалних обичаја и искрене љубави "Ах, што ћемо љубав крити" бањалучког глумца Душка Мазалице дирнула је срца публике, која је имала привилегију да присуствује премијерном приказивању овог филма у Дјечијем позоришту Републике Српске у Бањалуци.

Позоришна сала у недјељу увече била је испуњена до посљедњег мјеста, а међу гледаоцима, коју су препознали аутентични филмски израз овог аутора и наградили га овацијама и громогласним аплаузом нашла су се и бројна позната имена из свијета филма и театра.

Интересовање многобројне публике говори о знатижељи коју је код њих пробудило ово остварење кратког метра жанровски одређено као севдах оперета.

Филм је Мазаличин завршни мастер рад на Факултету драмских уметности у Београду, а режију заједно са аутором потписује и редитељ Младен Ђукић.

Да се без дијалога дочара трагична прича о младом заљубљеном пару допринио је анђеоски глас пјевачице Марије Шестић, која је отпјевала традиционалне пјесме "Мој дилбере", "Мила мајко шаљи ме на воду" и "Ах, што ћемо љубав крити" уз пратњу гитаристе Синише Стјепановића.

- Испричати причу без дијалога је било јако тешко, али сматрао сам да осјећање љубави треба да прикажем кроз филм у сликама и тако га боље избрусим - навео је Мазалица.

Главне улоге у филму играју Божана Бијелић, Ђорђе Јанковић и Душко Мазалица, а осим њих појављују се и Љубиша Савановић, Александар Бланић те бројни натуршици и статисти који су играли епизодне улоге.

- Направити добар филм није лако, али с обзиром на то да је рађен без буџета, велики је успјех што је завршен и што има одређен квалитет - казао је Мазалица истичући да су многи препознали његову идеју и притекли у помоћ.

Филм је истовремено премијерно приказан и на Радио-телевизији Републике Српске, која је још једном показала да спремно подржава младе и креативне таленте.

Видео-спотови

Три спота за нумере, које је у филму "Ах, што ћемо љубав крити" отпјевала Марија Шестић, представљена су у протеклих шест мјесеци.

- Марија је наш невјероватан таленат и има божанствен глас. Било ми је посебно задовољство да је промовишем као пјевачицу - казао је Душко Мазалица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана