Представом Хор бечких дечака почели Дани комедије

Срна
Представом Хор бечких дечака почели Дани комедије

Бијељина - Извођењем представе "Хор бечких дечака" београдске Агенције "Југоарт" вечерас је у Бијељини почела 17. манифестација "Дани комедије".

У представи, која говори о остарјелим земљацима у туђини који раде на црно и труде се да преживе, глуме Предраг Ејдус, Слободан Бода Нинковић и Ирфан Менсур.


Током "Дана комедије", љубитељи позоришне умјетности имаће прилику да погледају још четири комедије у извођењу позоришта из Бањалуке и Београда.

Сутра, другог дана фестивала, биће приказан "Источни анђео", представа београдске Агенције "Сцена", а ријеч је о урнебесној комедији о актуелним питањима данашњице.

Кроз хипотетичке ситуације у којима су главни актери познате личности из српске историје, између осталог, публика ће чути шта Марко Краљевић мисли о европском путу Србије и да ли би и Кнез Михаило хтио у Европу.

У представи играју Љиљана Стјепановић, Љиљана Лашић и Стеван Пиале.

"Мало благо" Градског позоришта "Јазавац" из Бањалуке на репертоару је 28. марта, а представа говори о путу ка срећи и генерацијском јазу кроз исповијести три жене, које играју Наташа Иванчевић, Слађана Зрнић и Белинда Бажичковић.

Представа "Френки и Џони", у којој играју београдски глумци Слобода Мићаловић и Игор Ђорђевић, биће изведена претпосљедњег дана фестивала - 29. марта.

Главни јунаци су двоје усамљених средовјечних људи - несигурна конобарица Френки и кувар Џони који је управо изашао из затвора. Прије двије и по деценије снимљен је истоимени филм са Мишел Фајфер и Ал Паћином у главним улогама.

"Дане комедије" 30. марта затвориће представа "Удај се мушки", Театра "Испад" из Београда, у којој је домаћи менталитет приказан кроз организацију једне свадбе.

У представи играју Снежана Савић, Стефан Урош Тешић, Предраг Котур, Александар Јовановић, Милош Ђорђевић и Ратко Танкосић.

Почетак представа заказан је у 20.00 часова у Центру за културу "Семберија", а цијена улазнице је 10 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана