Predstavom Ah, ta ljubav nastavljen Varoš fest

Srna
Predstavom Ah, ta ljubav nastavljen Varoš fest

Kotor Varoš - U okviru "Varoš festa", večeras je odigrana predstava "Ah, ta ljubav" u izvođenju lokalnog Amaterskog dramskog pozorišta "Jovan Sterija Popović".

Muzičko-scenska predstava, u kojoj je učestvovalo četrdesetak glumaca, plesača i muzičara, govori o kulturi u lokalnim zajednicama koju je neophodno podići na viši nivo, kao i o željama i mogućnostima mlađih naraštaja da učine korjenite promjene u društvu.


Predstavu je režirao dramski pedagog Novica Bogdanović, muziku je komponovao Sandi Popović, a sedam mjeseci su je pripremali mladi glumci Amaterskog dramskog pozorišta "Jovan Sterija Popović", koje djeluje u okviru Doma kulture "Miroslav Miro Pejović".

Dajana Tepić, koordinator Doma kulture "Miroslav Miro Pejović", rekla je da je ovaj projekat fokusiran na stvaranje mogućnosti i podsticanje mladih iz različitih etničkih zajednica da se aktivno uključe u očuvanje svog kulturnog nasljeđa, izgradnju razumijevanja i upoznavanje sa kulturnom baštinom.

Drugi festival omladinskih pozorišta u Kotor Varošu biće nastavljen sutra, kada će Banjalučki "DIS teatar" odigrati "Jezgro napetosti", autorski projekat Stevana Šerbedžije, a mladi glumci ovog teatra predstaviće se sa scenskom fantazijom "Sa one strane ulice".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana