Представом Ах, та љубав настављен Варош фест

Срна
Представом Ах, та љубав настављен Варош фест

Котор Варош - У оквиру "Варош феста", вечерас је одиграна представа "Ах, та љубав" у извођењу локалног Аматерског драмског позоришта "Јован Стерија Поповић".

Музичко-сценска представа, у којој је учествовало четрдесетак глумаца, плесача и музичара, говори о култури у локалним заједницама коју је неопходно подићи на виши ниво, као и о жељама и могућностима млађих нараштаја да учине корјените промјене у друштву.


Представу је режирао драмски педагог Новица Богдановић, музику је компоновао Санди Поповић, а седам мјесеци су је припремали млади глумци Аматерског драмског позоришта "Јован Стерија Поповић", које дјелује у оквиру Дома културе "Мирослав Миро Пејовић".

Дајана Тепић, координатор Дома културе "Мирослав Миро Пејовић", рекла је да је овај пројекат фокусиран на стварање могућности и подстицање младих из различитих етничких заједница да се активно укључе у очување свог културног насљеђа, изградњу разумијевања и упознавање са културном баштином.

Други фестивал омладинских позоришта у Котор Варошу биће настављен сутра, када ће Бањалучки "ДИС театар" одиграти "Језгро напетости", ауторски пројекат Стевана Шербеџије, а млади глумци овог театра представиће се са сценском фантазијом "Са оне стране улице".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана