Predstavljena zbirka pjesama “Maglene vibracije”

Srna
Predstavljena zbirka pjesama “Maglene vibracije”

Gradiška - Zbirka pjesama “Maglene vibracije” mlade pjesnikinje Tee Gutić predstavljena je večeras u Kulturnom centru u Gradiška. Gutićeva je učenik četvrtog razreda Gimnazije i pobjednik petog konkursa za mlade talente “Novo ime” koji raspisuje kompanija “Novomatik”.

Ona je navela da se zbirka pjesama “Maglene vibracije” sastoji od jednog razgovora i 23 pjesme koje je pisala u posljednjih godinu dana.

Gutićeva je zahvalila kompaniji “Novomatik” koja je omogućila izdavanje njene prve knjige, te istakla da planira i dalje da piše i da inspiraciju pronalazi u ljudima koji je okružuju.

Recenzent knjige Snežana Gajević istakla je da je knjiga “Maglene vibracije” moderna zbirka pjesama u kojoj mladi pjesnik prikazuje lirsko biće i svijet koji ga okružuje, sa svim onim što ga vrijeđa, što mu pogoduje ili utiče na njega na bilo koji drugi način.

“Ona je veoma zrela u svom poetskom izražaju, što je neobično s obzirom na njeno životno iskustvo”, istakla je Gajevićeva.

Osim štampanog izdanja, kompanija “Novomatik” objavila je audio-knjigu “Maglene vibracije”, u kojoj pjesme Tee Gutić govori banjalučka glumica Kristina Šikanić, a koja će biti dostupna u svim bibliotekama u Republici Srpskoj i udruženjima slijepih i slabovidih lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana