Predstavljena knjiga “25 godina od smrti pjesnikinje i borca Radmile Tatić”

Srna
Predstavljena knjiga “25 godina od smrti pjesnikinje i borca Radmile Tatić”

Gradiška - Društvo književnika Gradiške oraganizovalo je večeras u Kulturnom centru u tom gradu promociju knjige “25 godina od smrti pjesnikinje i borca Republike Srpske Radmile Tatić”, autora Danila Karapetrovića.

Karapetrović je rekao da knjiga govori o mladoj pjesnikinji koja je poginula na oraškom ratištu 1993. godine kao dobrovoljac u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

On je istakao da je Radmila Tatić bila član gradiškog Društva književnika, koje vodi računa o svojim članovima, te istakao da je ovo društvo 2003. godine, povodom deset godina od Radmiline smrti, objavilo zbirku njenih pjesama.

“U knjizi koja je objavljena povodom 25 godina od njene smrti objavljen je dio njenih pjesama i književni prilozi. Ovom knjigom Društvo književnika želi da podsjeti na sve žene koje su učestvovale u ratu i majke čiji su sinovi dali život za Republiku Srpsku i slobodu”, naveo je Karapetrović.

Član Društva književnika Gradiške Dušanka Majstorac, koja je i tetka Radmile Tatić, navela je da je Radmila pisala od djetinjstva, a da se u srednjoj školi učlanila u Društvo književnika.

Ona je dodala da je Radmila imala 28 godina kada je poginula i da je sačuvala sve njene rukopise, koji su kasnije posthumno objavljeni u zbirci pjesama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana